objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. oktober 2012 ob 06:46

Policija, kadrovske čistke. Te dni bodo zamenjali tudi šefa NPU Črepinka
Novega direktorja Centra za varnost in zaščito Mirka Šimenka naj bi nekateri inšpektorji pričakali celo z nogami na mizah
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je med kakor "poznavalci" veljalo, da si je prvi človek Nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko s svojimi medijskimi nastopi ob nedavnih preiskavah ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića "kupil" vsaj še pol leta na čelu NPU, temu očitno ni tako. Po naših zanesljivih informacijah naj bi nov generalni direktor policije Stanislav Veniger te dni, morda celo že jutri, Roberta Črepinka zamenjal.
Mimogrede. Veliko presenečenje družine Janković ob preiskavah je bilo pristno, saj Zoran Janković ni imel (več) informacij, kaj namerava policija, ki naj bi jo sicer podcenjeval. Ključne informacije, kaj policija ima in pripravlja, naj bi Jankoviću med ministrovanjem bivše ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal dobavljal eden od sodelavcev Kresalove, po padcu Pahorjeve vlade pa je ta dragoceni vir za Jankovića seveda presahnil.
Po naših zadnjih informacijah naj bi Jankovića močno bremenila nekatera elektronska pošta. Vendar ne tista, ki bi jo pošiljal Janković, ker ne uporablja računalnika, ampak tista, ki so jo županu pošiljali posamezni podrejeni uradniki mestne občine. Le-ti naj bi ga pisno opozarjali na nezakonitost posameznih njegovih naročil, toda Janković naj bi jim - kljub opozorilom - te iste zadeve ustno naročal še naprej. Naši viri z mestne občine še pravijo, da so kriminalisti med preiskavo na Magistratu točno vedeli, kaj iščejo ... 
No, Črepinko naj bi ostal namestnik novega direktorja NPU. Želel si je sicer v tujino, zato je kandidiral za Europol, evropsko policijsko agencijo, vendar ga, zanimivo, na sedežu Europola v Haagu niso izbrali. Po naših informacijah je v zadnjem času prišlo tudi do sporov znotraj NPU, med Robertom Črepinkom ter enim od šestih vodij preiskav, Robertom Slodejem, ki je, spomnimo, pred kratkim vodil hišne preiskave v Novi kreditni banki Maribor. Vodstvo NPU naj bi tudi kadrovsko močno okrepili z najboljšimi kriminalisti, ki pokrivajo gospodarski kriminal.
Minuli teden pa so na vrhu policije zamenjali tudi direktorja Centra za varnost in zaščito Branka Skrbineka. Vodenje centra, znanega po varovanju najvišjih državnih predstavnikov, je prevzel mariborski kriminalist Mirko Šimenko.
Po naših informacijah namerava novo vodstvo policije znotraj "centra" narediti dokaj globoko kadrovsko čistko (uradno naj bi šlo za reorganizacijo), predvsem med inšpektorji. Nekateri od njih, denimo, naj bi prihod Šimenka pričakali celo z nogami na mizah. Slišati je namreč, da naj bi se v zadnjih (dveh) letih Center za varnost in zaščito vzpostavil kot nekakšna mini paraobveščevalna služba, ki naj bi - namesto varovanja vodilnih državnih funkcionarjev - skrbel bolj za njihovo nadzorovanje. Informacije pa naj bi odtekale tudi nekaterim bivšim ministrom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Črepinko Zorana Jankovića Stanislav Veniger Katarine Kresal Pahorjeve Robertom Slodejem Branka Skrbineka Mirko Šimenko

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policija, kadrovske čistke. Te dni bodo zamenjali tudi šefa NPU Črepinka