objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 24. oktober 2012 ob 06:55

Delo: nove kadrovske rošade & nižje plače. Večer: urednica bo Katja Šeruga
Začasni urednik Bojan Budja izbira in premešča, začasna predsednica uprave Marjeta Zevnik pa drastično znižuje plače
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Dober teden dni po zamenjavi odgovorne urednice Dela Romane Dobnikar Šeruga je začasni urednik Dela Bojan Budja, sicer tudi odgovorni urednik Slovenskih novic, izvedel svoje prve kadrovske rošade. Njegova namestnica je postala Mateja Babič, njegova pomočnica pa dosedanja urednica črne kronike Olga Cvetek.
Mimogrede, Mateja Babič, nekdanja urednica propadle Delove izdaje revije Mag, je ponovno dokazala svojo - zdaj že skoraj pregovorno - prilagodljivost. Potem ko je bila zaupnica bratov Boška in Bojana Šrota, nekdanjega padlega tajkuna in bivšega prvega človeka Pivovarne Laško ter celjskega župana in nekdanjega predsednika Slovenske ljudske stranke, nato varovanka razvpite Andrijane Starina Kosem, potem Jurija Giacomellija, se je Babičeva nekako uspela preriniti tudi v najožjo ekipo Bojana Budje.
Radovan Kozmus, dosedanji namestnik zamenjane Romane Dobnikar Šeruga, je premeščen, sicer menda dogovorno, in bo poslej delal v uredništvu "za znanost". Glede Romane Dobnikar Šeruga, ona odhaja na daljši dopust, nadaljnjo kariero pa naj bi po vsej verjetnosti poiskala izven novinarstva. Po naših informacijah žurnalizem zapušča tudi bivši direktor in odgovorni urednik Žurnala Gorana Novković, potem ko mu ni uspel prodor na Delo.
Na Delu se dogaja tudi "pri plačah." Začasna predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik je podpisala odločbe (anekse) za znižanje plač vsem tistim, ki imajo individualne pogodbe. Nekaterim "izbrancem" so se mesečne plače tako zmanjšale celo do 50 odstotkov, do znižanja plač po kolektivnih pogodbah pa naj bi prišlo prihodnji teden.
Predsednik uprave mariborske časopisne hiše Večer Jure Struc pa bo že jutri sprejel odločitev, koga bo predlagal za novega odgovornega urednika časopisa Večer. Na razpis so se po naših informacijah prijavili novinarka Pop TV Katja Šeruga, urednik gospodarske redakcije Večera Srečko Klapš in urednik Večerove sobotne priloge Dejan Pušenjak. Prijavi pa - vsaj po navedbah naših virov iz Večera - nista oddala dosedanji odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc in urednik Večerove notranje politike ter predsednik Društva novinarjev Slovenije Matija Stepišnik.
Slednjega na Večeru zadnje dni tudi precej kritizirajo, predvsem Mariborčani, očitajo pa mu, da je z lansiranjem dveh dokaj bizarnih peticij, povezanih z morebitnim dvigom DDV za tiskane medije in znižanjem naročnine za RTV Slovenija, časopis Večer po nepotrebnem "vlačil" v neke ljubljanske bitke. Obe peticiji Matije Stepišnika (ena od njih je bila poslana tujim veleposlanikom, akreditiranim v Ljubljani, sta sicer doživeli precej klavern epilog brez kakršnega koli učinka, se je pa zato Matije Stepišnika na spletnih komentarjih prijel nagajivi vzdevek "smetišnik".
Velika favoritinja za prevzem funkcije nove odgovorne urednice Večera je Katja Šeruga, kar smo na našem portalu že poročali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Romane Dobnikar Šeruga Bojan Budja Mateja Babič Olga Cvetek Boška Bojana Šrota Andrijane Starina Kosem Jurija Giacomellija Radovan Kozmus Gorana Novković Marjeta Zevnik Jure Struc Katja Šeruga Srečko Klapš Dejan Pušenjak Tomaž Ranc Matija Stepišnik

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Delo: nove kadrovske rošade & nižje plače. Večer: urednica bo Katja Šeruga