objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 26. oktober 2012 ob 06:55

Soočenje: Danilo Türk povožen. Potopila ga je tudi njegova Spomenka Hribar
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Če so posamezni mediji, ki očitno preferirajo predsedniško kandidaturo Danila Türka, denimo časopis Delo, po torkovem soočenju vseh treh predsedniških kandidatov na TV Slovenija precej manipulatsko zapisali naslov, ki so si ga najverjetneje zamislili že teden dni prej: "Borut Pahor všečen, Danilo Türk predsedniški, Milan Zver advokat Janševe vlade," kaj takšnega po sinočnjem soočenju na Pop TV enostavno (ni več) mogoče. Poptevejevci so namreč uvedli nekaj dobrodošlih tehnoloških novosti, med njimi tudi sprotne "odzive" socialnih omrežij, ki neusmiljeno prinašajo gole številke. Le-te pa črno na belem dokazujejo, da je na včerajšnjem televizijskem soočenju Danilo Türk doživel hud poraz. Borut Pahor, ki je izšel kot zmagovalec, in Milan Zver, ki je pristal na drugem mestu, sta ga na soočenju povozila kot valjarja.
Odzivi in številke kažejo, kako je Danilo Türk med soočenjem "nepredsedniško" izgubljal ob vsakem trenutku. Ko je bil tiho, ko je govoril malo in ko je govoril veliko. Izgubljal je med vsako tretjino, pri čemer je Borut Pahor dobil prvo in tretjo, Milan Zver pa drugo tretjino.
No, poglejmo torej končni rezultat (seštevek) razmerij pozitivnih in negativnih odzivov med uporabniki družabnih omrežij:
Borut Pahor: 183
Milan Zver: 144
Danilo Turk: 90
Zanimivo je tudi, kako sta (nastop) Danila Türka pomagala potopiti celo oba njegova slavna "podpornika", zdravnik Rajko Kenda ter nekdanja "primadona" slovenske politike Spomenka Hribar, danes bolj znana kot "teta iz ozadja" stare levice.
Boljši poznavalci politično-medijskega zakulisja s(m)o že nekaj dni vedeli, kako je Kenda imel tajno nalogo, da napade Zvera in desnico, Hribarjeva pa Pahorja in njegovo levico. Türkov volilni štab je sprva hotel na sceno poslati filozofa in stalnega televizijskega komentatorja Igorja Pribaca, vendar so si pozneje premislili. Menda zato, ker je začel Pribac prebledo ter nekredibilno nastopati, pediater Kenda naj bi bil tudi bolj "popadljiv". Tudi sicer naj "koncept" tako imenovanih podpornikov šel na roko Danilu Türku, Pop TV pa naj bi ga uvedel v sozvočju z ljudmi iz Türkovega volilnega štaba.
Mimogrede. Koncept podpornikov je dejansko brezvezen in onemogoča direktno soočanje predsedniških kandidatov. Poleg tega so stališča Hribarjeve, Kende, Barbare Brezigar, Igorja Lukšiča in drugih, ki so včeraj pol ure stali v studiu ob predsedniških kandidatih, z vidika volitev predsednika republike popolnoma irelevatni. Volivce pač logično najbolj zanima, kaj porečejo tisti, ki kandidirajo, ne pa tisti, ki te kandidate podpirajo.
Toda, glej ga zlomka. Türkova-poptevejevska past za Pahorja in Zvera se je izkazala za kontraproduktivno. Pahor, čeprav mu sprva ni delal mikrofon, je ravno takrat, ko ga je Spomenka Hribar v skoraj stalinističnem slogu verbalno napadla, na shemi odzivov socialnih omrežij doživel največji vzpon. Kar je Spomenko Hribar, ko je uvidela rezultate, šokiralo (to smo lahko sami fino videli na ekranih), zato je v nadaljevanju soočenja zmogla le še (ne)prepričljivo jecljanje. Hkrati se je Spomenka Hribar z navajanjem nekih njenih nočnih pisem Pahorju, in stokanjem, kako je ni poslušal, ko je bil predsednik vlade, sama izdala kot teta iz ozadja. Nekako "zagrenjena" Hribarjeva, ki z leti postaja verbalno tudi vedno bolj podobna bivši prvi dami ženskih tabloidov Bernardi Jeklin, je tako bizarno dokazala "Pahorjevo tezo", da so ga zamenjali strici in tete iz ozadja, ker jih - kot premier - ni hotel poslušati.
Jernej Vrtovec, vplivni član Nove Slovenije, ki je stal ob Milanu Zveru, pa je Danila Türka dvakrat učinkovito spodnesel. Prvič ob omembi Hude jame in Türkove takratne neprimerne verbalne reakcije, da gre za drugorazredno temo, in drugič, ko je navrgel tisti pregrešno drag Türkov polet v Sarajevo. Ob teh dveh spornih Türkovih eskapadah se je tudi videlo, kako prekleto ranljiv predsedniški kandidat je Danilo Türk. Vsaj na odprti sceni.
Pokazalo pa se je še nekaj. In sicer, kako se je predsednik Türk sposoben brezobzirno zlagati. Türk je v svojo obrambo namreč dejal, da je zamenjal ljudi (iz svojega urada), ki so najeli tisto letalo. To pa ni res!!! Generalni sekretar predsednikovega urada Stojan Tramte je po medijskem razkritju nore cene "sarajevskega poleta" res ponudil odstop, vendar ga Türk ni sprejel, in Tramte je ostal generalni sekretar še dve leti. Odšel je šele po dveh letih, pa še takrat je postal predsednikov svetovalec za pravne zadeve.
Ob Türkovi laži bi moral seveda takoj odreagirati voditelj oddaje Edi Pucer. Ampak to je za novinarja in moderatorja njegovega kova očitno že preveč ...
P.S. Včerajšnji poraz Danila Türka je tudi najboljši odgovor na vprašanje, zakaj se aktualni predsednik države in predsedniški kandidat tako zagrizeno izogiba televizijskim in drugim soočenjem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danila Türka Borut Pahor milan zver Janševe rajko kenda Spomenka Hribar Igorja Pribaca Barbare Brezigar Igorja Lukšiča Bernardi Jeklin Jernej Vrtovec Stojan Tramte Edi Pucer

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Soočenje: Danilo Türk povožen. Potopila ga je tudi njegova Spomenka Hribar