objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 06:55

Frapantni zaslužki. Miro Senica iz Mercatorja potegnil 7 milijonov evrov!
Najboljši sosed odvetnika Senice. Pet let in 100 tisoč evrov na mesec, plus milijon evrov za nepremičnino
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica, znan tudi kot zasebni partner nekdanje ministrice za notranje zadeve ter bivše predsednice LDS Katarine Kresal, je po naših zanesljivih informacijah v minulih nekaj letih iz Mercatorja "potegnil" okoli sedem milijonov evrov.
Kar je nedvomno zaslužek, ki bi bil zavidanja vreden tudi med najbogatejšimi ameriškimi odvetniki na Wall Streetu.
Šest milijonov evrov je odvetnik Senica od Mercatorja pokasiral na podlagi odvetniških storitev in svetovalnih pogodb, in to samo v petih letih, od leta 2006 do 2011. Kar pomeni okoli en milijon in dvesto tisoč evrov na leto oziroma 100 tisoč evrov mesečno. Številke so točne, za kakšne pogodbe in storitve konkretno gre, pa žal (zaenkrat) še ni znano.
Dodatni milijon evrov pa je Miro Senica zaslužil lani, ko je Mercatorju prodal stavbo na Dunajski 115. Le-to je Mercator kupil za sedež hčerinske družbe M Energija ali blagovne znamke Maxen, bencinskih servisov, ki jih je Mercator avgusta 2011 nenadoma nabavil od Ultre, javnosti znanega podjetja iz Zagorja, katerega solastnik je tudi bivši predsednik stranke Zares Gregor Golobič.
Podatke o frapantnih zaslužkih odvetnika Mira Senice v "najboljšem sosedu" so točni, "našla" pa jih je nova Mercatorjeva uprava. Z omenjenimi podatki so že seznanjeni tudi nekateri člani Mercatorjevega nadzornega sveta.
Spomnimo. Prva poslovna poteza Katarine Kresal po odhodu iz politike, potem ko je decembra lani njena stranka LDS klavrno pogorela na parlamentarnih volitvah, je bila ustanovitev tako imenovanega Evropskega centra za reševanje sporov in podpis pogodbe z - Mercatorjem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Katarine Kresal Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Frapantni zaslužki. Miro Senica iz Mercatorja potegnil 7 milijonov evrov!