objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 7. november 2012 ob 06:54

Gospod, ki je grozil med rubežem Jureta Jankovića, je tudi Virantov stric!
Znanega psihologa Matica Munca je prestavitev rubeža prepričala, da imamo dve kategoriji državljanov. Tiste, ki lahko prestavijo rubež, in tiste, ki se jih brez pardona meče iz stanovanj
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Javnosti "neznani" starejši gospod Marjan Jernej Virant, ki je včeraj zjutraj v Grosupljem med rubežem Jureta Jankovića, mlajšega sina ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, vpil ter grozil novinarjem (žena, daj pištolo!), ni samo tast Zorana Jankovića, dedek Jureta Jankovića, oče Mije Janković, ampak tudi stric predsednika državnega zbora in liderja Državljanske liste Gregorja Viranta ter celo ljubljanski mestni svetnik, seveda na listi - Zorana Jankovića. Toliko o najboljšem moštvu!
Mimogrede, Jure Janković včeraj ni grozil sodnim izvršiteljem, niti novinarjem, se je pa pred dvema tednoma arogantno vedel do izvršitelja, ko so mu izpred hiše odpeljali prestižnega mercedesa, terenca znamke G AMG. Včerajšnji rubež je za trenutek prekinila Juretova žena Vesna Dolenc Janković, ki je s "svojim" mercedesom odpeljala otroka.
Grožnje novinarjem pa niso bile edina groteskna podoba včerajšnjega rubeža, sicer potem prestavljenega za 14 dni. Zoran Janković, ki se je hitro pripeljal v Grosuplje "pomagat" sinu Juretu, pa tudi reševati svoje premoženje (družinska hiša Jureta Jankovića je namreč še vedno last Zorana Jankovića, in zdaj je verjetno tudi vsem jasno, zakaj je ni prepisal na sina Jureta), se je "začudil" ob pogledu na odvetnika Bojana Pečenka, ki je med rubežem zastopal svojo stranko Marjana Pišljarja. Poznavalci scene namreč zelo dobro vedo, da odvetnik Pečenko sodi med politično levico, zato so se nekateri celo čudili, zakaj je Pišljar sploh najel Pečenka za "boj" proti družini Janković. Tudi zato je Zoranu Jankoviću ušlo, ko je Pečenka vprašal, kaj dela on tukaj.
No, odvetnik Bojan Pečenko je pozneje pred televizijskimi kamerami Zorana Jankovića dodobra osmešil in kompromitiral, češ med rubežem se je delal nevednega in hudo sprenevedal.
Skrajno nenavaden pa je (bil) dogovor o preložitvi rubeža za dva tedna. Psiholog Matic Munc, ki je zaslovel med afero "koroška dekica", je na svojem facebook profilu zapisal, da je leta 2008 imel tudi to žalostno službeno dolžnost, ko je moral večkrat prisostvovati rubežu stanovanj, ko so deložirali družine zaradi neplačevanja.
"Nikoli," pravi Matic Munc, pa "ni bilo možno izvršbe v teku preložiti za 14 dni, ker naj bi bilo to nemogoče, ko je zadeva pravnomočna. Današnji (včerajšnji) dogodki dokazujejo, da obstajata vsaj dve kategoriji državljanov: prvorazredni, ki lahko po dogovoru preložijo rubež in drugorazredni, ki se jih brez pardona meče iz stanovanj. Pred zakonom smo vsi enaki ... japajade."
Sodni izvršitelj je bil Boris Letnar iz Celja, ki je med drugim marca letos iz hiše v Litiji deložiral razvpito družino Zorana Vaskrsića.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Jernej Virant med rubežem Jureta Jankovića Zorana Jankovića Mije Janković Gregorja Viranta Vesna Dolenc Janković Bojana Pečenka Matic Munc Boris Letnar Zorana Vaskrsića

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gospod, ki je grozil med rubežem Jureta Jankovića, je tudi Virantov stric!