objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Petek, 9. november 2012 ob 06:47

Dva dni pred volitvami. Igor Lukšič napisal pismo, Janez Stanovnik že prej
Na včerajšnjem soočenju pred Petro Kerčmar je predsednik Türk spet demantiral samega sebe. Na vprašanje, kdo mu je priporočil škandalozno pomilostitev kokainskega dilerja, ima dva odgovora
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik republike Danilo Türk je tudi na zadnjem soočenju vseh treh predsedniških kandidatov na Pop TV (finalno televizijsko soočenje bo namreč na sporedu nocoj, ob 20.00 na prvem programu TV Slovenija, vodil pa ga bo Slavko Bobovnik) dokazal, da vsake tri dni o isti stvari govori drugače. Tokrat je bil popolnoma "zmeden" okoli svoje škandalozne pomilostitve preprodajalca kokaina Vorena Pavliča, kar je zagotovo eden od največjih škandalov predsednika Türka v njegovem dosedanjem mandatu.
Če je v torkovem soočenju na TV Slovenija (pri voditeljici Tanji Gobec) predsednik Türk dejal, da je Pavličevo pomilostitev izvedel na podlagi medicinskega izvedeniškega mnenja, ki ga je napisal "naš cenjeni strokovnjak za sodno medicino dr. Jože Derganc," je na sinočnjem televizijskem soočenju na Pop TV (pri voditeljici Petri Kerčmar) mirne duše izjavil, kako je Pavliča pomilostil na podlagi izvedeniškega mnenja vodilnega slovenskega strokovnjaka za sodno medicino Jožeta Balažica, ki ga ceni tudi kardinal Franc Rode. Češ, Rode je bil pripravljen test očetovstva v razvpiti aferi Delo-Stelzer opraviti tudi v Ljubljani, na inštitutu za sodno medicino, ki ga vodi Balažic.
Žal Petra Kerčmar predsednika Türka ni takoj soočila z njegovimi nasprotujočimi si trditvami. Kakorkoli, pri Danilu Türku res ni (več) mogoče vedeti, kdaj govori resnico in kdaj ne.
Pred jutrišnjim volilnim molkom in tri dni pred nedeljskimi volitvami je posebno pismo članom svoje stranke Socialnih demokratov poslal strankarski prvak Igor Lukšič. Polaga jim na dušo, naj volijo Boruta Pahorja, ker je "njihov kandidat, ker je najbolj izkušen politik v Sloveniji in ker je državnik." Lukšič je v pismu, za katerega, mimogrede, mu lahko Borut Pahor "postavi spomenik", tudi navedel, da so govorice, kako se bo na predsedniških volitvah odločalo o usodi vlade Janeza Janše, "veliko zavajanje. Janševo vlado je treba poraziti na parlamentarnih volitvah," piše Igor Lukšič, "na predsedniških volitvah pa se voli zgolj predsednik države."
Lukšičevo pismo, ki ga objavljamo v celoti, ni samo postavljanje meje med staro in novo levico, ampak tudi odgovor na pismo predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janeza Stanovnika, ki je že 16. oktobra vse člane pozval, naj 11. novembra pridejo na volišče in soodločajo, kdo bo predsednik države. Ob tem pa jih je Stanovnik spomnil, kako je glavni odbor zveze izrekel soglasno podporo kandidaturi Danila Türka.
Tudi pismo Janeza Stanovnika objavljamo v celoti.
No, "soodločanje" na nedeljskih volitvah po diktatu Janeza Stanovnika je na twitterju že zavrnil generalni tajnik Socialnih demokratov Uroš Jauševec, ki pa je hkrati tudi član zveze borcev. "Danes sem, kot član ZZB, prejel pismo predsednika. Predsednik sporočam ti, da bom vseeno glasoval za @BorutPahor :)," je na twitterju zapisal Jauševec.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Slavko Bobovnik Vorena Pavliča Tanji Gobec Jože Derganc, Petri Kerčmar Jožeta Balažica franc rode Igor Lukšič Janeza Janše Janeza Stanovnika Uroš Jauševec

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dva dni pred volitvami. Igor Lukšič napisal pismo, Janez Stanovnik že prej