objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. november 2012 ob 06:56

Nova kampanja predsednika Türka? Vrtec, zloraba otrok, starši pa ogorčeni?!
Nada Verbič, ravnateljica ljubljanskega vrtca Jelka, pisno poziva starše, naj otroke ta petek pripeljejo že zgodaj zjutraj, da bodo sodelovali pri prihodu predsednika
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po velikem porazu na prvem krogu predsedniških volitev so Danilo Türk in vodilni člani njegovega volilnega štaba takoj napovedali "nov koncept" predvolilne kampanje. Kaj točno naj bi to pomenilo, pravzaprav še ni znano, smo pa medtem prejeli opozorila nekaterih staršev, pa tudi vodilnega osebja ljubljanskega otroškega vrtca Jelka, ki zgroženi ugotavljajo, da ravnateljca Nada Verbič očitno dopušča zlorabo varovancev vrtca v predvolilne namene predsednika Türka.
Gre za "načrtovan" obisk predsednika republike in njegove soproge Barbare Miklič Türk v otroškem vrtcu Jelka pod krinko osveščanja otrok o zdravem prehranjevanju ter prednosti živil slovenskega izvora, predsedniški par pa bo predvidoma prisostvoval tradicionalnemu slovenskemu zajtrku.
Do tukaj je morda še vse okej, problem pa je v tem, ker gre za finiš predvolilne kampanje, ravnateljica Nada Verbič pa je vse starše pisno pozvala, naj otroke v petek na Glavarjevo ulico 18a pripeljejo najpozneje do 7.30 zjutraj, ker bodo "otroci sodelovali pri prihodu predsednika," ki naj bi tja prišel točno ob osmi uri. Dopis ravnateljice objavljamo v nadaljevanju.
Posamezni starši so ogorčeni, saj to razumejo kot evidentno zlorabo svojih otrok v predvolilne namene predsednika Danila Türka. Menda nekateri celo že razmišljajo, da bi svoje otroke iz vrtca Jelka kar izpisali ...
Mimogrede, ravnateljica Jelke Nada Verbič je bila novembra lani v režiji revije Naša žena v akciji "Ljudje odprtih rok" izbrana za "Dobrega človeka leta 2011".
 
ODMEVI
Predsednik Türk v akciji Tradicionalni slovenski zajtrk sodeluje na povabilo Ministrstva za kmetijstvo in okolje
V članku "Nova kampanja predsednika Türka? Vrtec, zloraba otrok, starši pa ogorčeni?" avtor Bojan Požar trdi, da je obisk predsednika republike dr. Danila Türka in njegove soproge Barbare Miklič Türk v Vrtcu Jelka, ki bo 16. novembra 2012, zloraba varovancev vrtca v predvolilne namene predsednika Türka.
Vaše trditve so v celoti neutemeljene in neresnične. Predsednik republike sodeluje v akciji Tradicionalni slovenski zajtrk na povabilo Ministrstva za kmetijstvo in okolje, na enak način kot lansko leto, ko se je akcija pričela. Akcija nima nobene povezave s predvolilno kampanjo, kot neutemeljeno in žaljivo trdite. V dokaz pošiljamo tudi dopis Ministrstva za kmetijstvo in okolje, ki to jasno dokazuje. Pričakujemo, da boste vaš članek ustrezno popravili!
Lep pozdrav,
Boštjan Lajovic
 
Spoštovani.
Članek "Nova kampanja predsednika Türka? Vrtec, zloraba otrok, starši pa ogorčeni?", ki je danes objavljen na spletnem portalu Požareport, je neprimeren in nespoštljiv do otrok, staršev in mene, ki vrtec vodim, zato prosim, da članek popravite.
Obisk na najvišjem državnem nivoju predsednika republike  predstavlja za vsako ustanovo čast in obisk in vsekakor bo dr. Danilo Türk s strani našega vrtca deležen vse pozornosti.
V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki bo letos potekal v petek 16. novembra 2012,  aktualni predsednik republike Slovenije obišče slovenske šole in vrtce in z otroki pozajtrkuje. V letošnjem šolskem letu pride na zajtrk v naš vrtec. Njegov obisk v nikakršnem primeru ni politično obarvan in nima nobene povezave z volilno kampanjo. To je načrtovana akcija, ki smo jo dorekli že pred volitvami.
Vrtec je kraj prijetnih doživetij in obisk predsednika je za otroke,  zaposlene in tudi starše prav gotovo velik dogodek, ki se ne zgodi vsak dan. Nas ne zanima politična pripadnost, otroke vzgajamo v duhu spoštovanja do domovine, simbolov, himne in predsednika.
Dr. Türk se je prilagodil našemu redu, zato pride ob 8 uri, da si bo vzel čas za sproščeno druženje z otroki, nato pa z njimi ob 8.30 uri pojedel slovenski zajtrk. Na pobudo staršev, s katerimi sem govorila in zaposlenih, smo otrokom želeli na ta dan omogočiti druženje in pogovor s predsednikom.
Naj navedem sporočilo enega izmed staršev, ki med drugim pravi: "Nikakor ni sporen obisk g. Türka v funkciji predsednika RS in ga pozdravljam, saj sem mnenja, da takšni obiski visokih predstavnikov države pomagajo krepiti zavedanje otrok o tem, da imamo samostojno državo."
Ob vsakem pomembnem obisku ravnamo na enak način in starši sami presodijo in se odločijo tako kot želijo.
V izogib vsem nadaljnjim pomislekom bom prvotni dopis staršev dopolnila s "Če želite, da bo vaš otrok prisostvoval dogodku…"
Skušam razumeti, da iščete alarmantne novice, je pa skrajno neetično in skrb zbujajoče, da širite medijske konstrukte o zlorabi otrok v politične namene. Z našim dosedanjim delom in mednarodnimi sodelovanji smo dokazali, da vzgojno izobraževalno delo vedno opravljamo v korist otrok.
Mene je bilo sram brati vaš članek. Naši zaposleni so zgroženi, starši mi pošiljajo e-sporočila in so ogorčeni.
Spoštujemo pa različnost in drugačna mnenja.
Pričakujemo čim hitrejšo objavo popravka vašega članka.
Pozdrav.
Nada Verbič,
prof.soc.ped. ravnateljica

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Po velikem porazu Danilo Türk Nada Verbič Barbare Miklič Türk Boštjan Lajovic Spoštovani Nada Verbič, prof.soc.ped. ravnateljica

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova kampanja predsednika Türka? Vrtec, zloraba otrok, starši pa ogorčeni?!