objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 14. november 2012 ob 07:04

Danes na ljubljanskem sodišču. Fotografije, ki so pokopale Katarino Kresal
Razvpiti celjski odvetnik Dušan Korošec od spletnega portala Požareport zahteva 27 tisoč evrov odškodnine, duševne bolečine pa naj bi začel čutiti šele več kot leto dni po objavi spornih fotografij
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se danes ob 11. uri dopoldne začenja "sojenje" spletnemu portalu Požareport zaradi objave posameznih fotografij s poroke razvpitega celjskega odvetnika Dušana Korošca in znane ljubljanske odvetnice Maše Potkonjak, katerih objava naj bi pomenila kršitev avtorskih pravic ter hude duševne bolečine omenjenemu paru.
Medklic. Dušan Korošec in Maša Potkonjak sta se poročila junija 2008 v obnovljenem Mlinarjevem hramu na Teharjih, ki je v lasti bogatega celjskega nepremičninskega mogotca Aleksandra Aca Jančarja. Poročil pa ju je, kako pomenljivo, zloglasni celjski sodnik Milko Škoberne, ki so ga pozneje aretirali zaradi suma korupcije.
Gre za skupno šest fotografij, ki so med drugim postavile na laž nekdanjo predsednico LDS in bivšo ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, ki je do objave teh fotografij nesramno lagala slovenski javnosti in zatrjevala, da ne pozna poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, lastnika poslovne stavbe na Dimičevi 16, kjer je Pogačar donedavnega "gostil" Nacionalni preiskovalni urad. Objavljene fotografije pa so "črno na belem" dokazale, da so Kresalova, njen spremljevalec in odvetnik Miro Senica ter poslovnež Igor Jurij Pogačar odlični (družinski) prijatelji in poslovni sodelavci. Še več, "parček" sta tudi hčerka Mira Senica in sin Igorja Jurija Pogačarja!
Po mnenju številnih poznavalcev politične scene je prav objava teh fotografij, ki so "vizualno" obelodanile laži Katarine Kresal, sprožila začetek konca njene politične kariere.
Pri famozni tožbi odvetnika Dušana Korošca, kjer zahteva kar 27 tisoč evrov odškodnine(!!!), pa je zanimivih nekaj dejstev, ki bodo med sodnim procesom pokazale "pravnost" slovenske države in strokovno držo okrožne sodnice Vanje Klavora.
Poročne fotografije, ki so predmet tožbe, smo objavili 10. marca 2010. Hkrati so jih objavili tudi nekateri drugi spletni portali, povzele pa druge medijske hiše, med njimi tudi javna RTV Slovenija. Še prej so jih na družabnih omrežjih, zlasti na Facebooku, sami objavljali poročni svatje. Bile so tako rekoč javno dostopne. Dušan Korošec po objavi fotografij ni reagiral. Domnevnih kršitev avtorskih pravic in kobajagi hudih duševnih bolečin se je nenadoma spomnil šele aprila leta 2011, torej več kot leto dni pozneje, ko je vložil predlog za izdajo začasne odredbe (zahteval je odstranitev fotografij, ker naj bi mu nastajala nenadomestljiva škoda) ter odškodninsko tožbo. Sodišče mu je predlog za izdajo začasne odredbe dvakrat zavrnilo, na koncu pa mu je, šele februarja letos, torej praktično dve leti po objavi članka, le ugodil senat okrožnega sodišča pod vodstvom sodnice Dušane Bajec.
Ali je odvetnik Korošec vložil tožbe tudi zoper druge medije, ki so objavili iste fotografije, ni znano, je pa razvidno, da jih drugi mediji še vedno objavljajo, medtem ko smo jih morali mi po nalogu sodišča umakniti. Kako bo Dušan Korošec uspel na sodišču dokazati ter natančno razmejiti, katere "duševne bolečine" naj bi mu povzročale (zdaj ne več) objavljene fotografije na našem portalu in katere duševne bolečine mu povzročajo (še vedno) objave po drugih medijih, ni znano, bo pa to stvar presoje sodišča.
Ker je Dušan Korošec zoper avtorja teh vrstic vložil tudi kazensko tožbo zaradi objave članka z naslovom "Korošec zaradi Svetelška grozil po telefonu, pri Kresalovi pa je bil tiho", objavljenega 8. januarja 2011, je razvidno, da Dušana Korošca sprva sploh ni (z)motila objava fotografij Kresalove in Pogačarja, ampak šele objava fotografij iste poroke, na katerih je bil viden nekdanji predsednik uprave Petrola Aleksander Svetelšek. Spomnimo, nekaj dni po objavi teh fotografij je bil namreč Svetelšek prisiljen odstopiti z mesta prvega človeka Petrola zaradi spornih poslov med Petrolom, SCT-jem in Dušanom Korošcem, ki so jih razkrili novinarji časnika Finance.
Vse to pa vsaj dokazuje, da pri vloženih tožbah Dušana Korošca zoper avtorja teh vrstic in spletni portal Požareport ne gre za iskanje "pravnega" zadoščenja, ampak za čisto navadno maščevanje. Moji viri pravijo, da me klika Senica-Kresal-Korošec smatra za "glavnega krivca" hitrega propada politične kariere Katarine Kresal in posledično konca velikih poslov ter vpliva odvetnika Senice ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušana Korošča Maše Potkonjak Aleksandra Aca Jančarja Milko Škoberne bivšo ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal Igorja Jurija Pogačarja miro senica Vanje Klavora Dušane Bajec Aleksander Svetelšek

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danes na ljubljanskem sodišču. Fotografije, ki so pokopale Katarino Kresal