objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 16. november 2012 ob 06:56

Semoličevi. Jerkičeve bi se radi znebili, Goloba iz Aukn pa so radi vzeli
Četverček vodilnih funkcionarjev Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ljubkovalno imenovan Sluz, že obračunava z Lidijo Jerkič, ki bi lahko resno ogrozila predsedniško mesto Dušana Semoliča
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Točno pred mesecem dni smo poročali o kadrovskem zakulisju znotraj vodstva Svobodnih sindikatov Slovenije, ki naj bi jih tudi po decembrskem kongresu še naprej vodil tako imenovani "zmagovalec tranzicije" ter "večni" Dušan Semolič. Drama, tudi zaradi našega pisanja, pa se nadaljuje.
Po objavi članka je začel veliki četverček vodilnih funkcionarjev na sindikalni centrali (Semolič, svetovalec Goran Lukič, generalni sekretar Milan Utroša in izvršni sekretar Andrej Zorko), ki jim ljubkovalno pravijo "SLUZ", panično skrivati vse pomembne informacije, ki bi lahko razkrinkale domačijsko poslovanje Semoličevih sindikatov, in obračunal z Lidijo Jerkič, predsednico Sindikata kovinske in elektro industrije (SKEI), kandidatko za novo šefico Svobodnih sindikatov Slovenije, pravzaprav edino sindikalistko, ki bi lahko resno ogrozila vnovično predsedniško kandidaturo Dušana Semoliča. Milan Utroša sindikalistom tako že razlaga, da naj bi Jerkičeva odstopila od kandidature za predsednico zveze sindikatov, hkrati pa Lidije Jerkič niso potrdili kot kandidatke za državni svet.
Mimogrede, funkcije državnih svetnikov so vedno močno privlačile sindikalne funkcionarje, predvsem zaradi finančnih nadomestil (denarja) in možnosti dodatnega vpliva na državno politiko.
Lidija Jerkič naj bi bila sicer precej svojeglava in ni pod vplivom SLUZ-a, pravijo naši sindikalni viri, svoje mnenje pa naj bi imela tudi o "javnih delavcih".
Zadnje čase na sedežu Semoličevih sindikatov redno "kampira" tudi bivši član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Marko Golob. Menda išče pot v politiko, videvajo ga namreč tudi z nekaterimi vplivnimi posamezniki Pozitivne Slovenije in Socialnih demokratov, sicer pa sodi v ožji krog Janeza Zemljariča. Golob je tudi zet Francke Trobec, tesne zaupnice Zorana Jankovića in Milana Kučana. Francka Trobec je bila pod ljubljansko županjo Danico Simšič vodilna mestna uradnica za šolstvo in šport, potem se je upokojila, ob vstopu Zorana Jankovića v državno politiko pa se je ponovno aktivirala. In je zdaj celo predsednica nadzornega sveta Pozitivne Slovenije.
Marka Goloba in znanega profesorja ekonomije Veljka Boleta so Semoličevi sindikati predlagali tudi v pogajalsko skupino za umik referendumske pobude o slabi banki.
Kongres Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bo 7. decembra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
smo poročali o kadrovskem zakulisju dušan semolič goran lukic Milan Utroša Andrej Zorko Lidijo Jerkič Marko Golob Janeza Zemljariča Francke Trobec Zorana Jankovića Milana Kučana Danico Simšič Veljka Boleta

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Semoličevi. Jerkičeve bi se radi znebili, Goloba iz Aukn pa so radi vzeli