objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 19. november 2012 ob 06:45

Levica. Po tem pismu Pahorju eks predsednik Kučan ne prepriča nikogar več
Milan Kučan se spreneveda in ga spet zgodovinsko lomi. Njegovo nedeljsko pismo Borutu Pahorju pa predsedniškemu kandidatu Danilu Türku samo še dodatno zbija že itak katastrofalno slab rejting
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Zatrjevanje Milana Kučana, da z javnim pismom Borutu Pahorju o razvpitih stricih iz ozadja, ki ga je lansiral včeraj dopoldne, ne želi posegati v predvolilno kampanjo pred odločilnim drugim krogom volitev predsednika republike, je čisto navadno sprenevedanje. Ne samo, da Kučan s famoznim pismom direktno posega v predvolilni čas, gre pravzaprav za panično dejanje in odgovor volilnega štaba Danila Türka na objavljene ter neobjavljene ankete javnega mnenja, ki že napovedujejo dvotretjinsko Pahorjevo zmago in volilni fiasko predsednika Türka. Po naših informacijah naj bi Kučan v zadnjih dneh tudi sicer "strateško" prevzel vodenje Türkovega štaba v svoje roke.
Toda Kučanovo pismo, po prvih odzivih sodeč ter zlasti na politični levici, torej med tistimi, ki jim je bilo pismo namenjeno, je velika napaka, Danilu Türku pa samo še dodatno zbija že itak katastrofalno slab rejting. Povedano drugače, predsedniški kandidat Danilo Türk s Kučanovim pismom le še bolj izgublja. Glede na "slog" pisanja in "timing" pisma je vse skupaj pravzaprav ena velika bizarna reklama za Boruta Pahorja.
Pismo Milana Kučana objavljamo v galeriji slik. In mimogrede, Kučan se je v predzadnjem odstavku svojega pisma pravzaprav sam razkrinkal kot stric iz ozadja, ki je na Pahorjevo vlado želel vplivati s pogovori "na štiri oči".
Milan Kučan pa ga s takšnim pismom lomi tudi "zgodovinsko". Pismo je namreč izrazito politikantsko in spisano pod nivojem institucije nekdanjega predsednika republike. Kučan tako dokazuje, da se dnevno ne vmešava samo v predvolilno kampanjo, ampak se vmešava vedno in povsod, kar je za upokojenega predsednika države predvsem nedostojanstveno. Zdaj Kučan celo ob nedeljah dopoldne prestopa meje dobrega okusa.
"Na žalost" je pismo Pahorju nekdanji predsednik Kučan začinil tudi vizualno. V temnem plašču z novinarjem (Pop TV) je deloval in bil videti točno tako, kot se za nekdanjega predsednika države ne spodobi. Zato je bil odziv ljudi (mlade) levice včeraj zvečer domala enoten: Milan Kučan (po tem pismu) ne prepriča nikogar več. Enostavno bi (že zdavnaj) moral biti modro - tiho.
Gre pa tudi za sprenevedanje in (samo)prevare. Milan Kučan se pojavi na sobotnih sindikalnih demonstracijah, poleti pa med dalmatinskimi otoki pluje na jahti. Podobno kot Zoran Janković. Tudi on se nonšalantno "privleče" na sindikalne proteste na Kongresni trg, v neki zastonjkarski bundi z logotipom Ljubljana. Je pa hkrati na Managerjevi lestvici med sto najbogatejšimi v državi!?
Kaj pa Borut Pahor? To Kučanovo pismo je "cel blaten" prejel na delovni akciji sredi vasi Muretinci, kjer je - spet skupaj s sodelavci - čistil v nedavnih ujmah poplavljeno družinsko hišo. Njegov odziv na pismo je bil kratek.
"V predsedniško kampanjo se nisem podal proti komu ali čemu, temveč za ideje in vizije, v katere verjamem, in skušam pridobiti podporo večine ljudi."
Pahor je tako učinkovito zaprl diskusijo ter pokazal državniško držo, skratka to, kar mu Kučan očita, da nima, in kar pa v resnici manjka - Milanu Kučanu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Kučana Borutu Pahorju Türka" class="tag"> Danila Türka ankete javnega mnenja zoran janković

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Levica. Po tem pismu Pahorju eks predsednik Kučan ne prepriča nikogar več