objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Petek, 23. november 2012 ob 06:52

Usodna fotografija. Danilu Türku se očitno odrekajo tudi Stanovnikovi borci
Nekateri člani Zveze borcev šokirani nad fotografijami svojega kandidata Türka med seminarji Janševe SDS in po novem sprašujejo Stanovnika, zakaj in kako je Danilo Türk zapustil Združene narode
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Kolegij predsednika Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe je na svoji zadnji seji, ki je bila minuli torek, zavrnil pobudo za posebno izjavo Janeza Stanovnika pred drugim krogom predsedniških volitev, ki naj bi podprla kandidaturo aktualnega predsednika Danila Türka. Člani kolegija so se po naših informacijah odločili (no, Stanovnik zapisnika seje še ni podpisal), da v tem trenutku ni potrebna nobena dodatna javna izjava, da pa je "treba dogodke spremljati in po potrebi tudi reagirati."
Povedano drugače, člani ožjega vodstva Zveze borcev "njihovega" kandidata Danila Türka eksplicitno (brezpogojno) ne podpirajo več.
Tako vse ostaja pri izjavi kolegija na prejšnji seji, 13. novembra, objavljeni na spletni strani Zveze borcev, ko je kolegij predsednika Zveze borcev svoje člane zgolj pozval, "naj glasujejo tudi v drugem krogu predsedniških volitev." Posebno izjavo naj bi glavni odbor Zveze borcev sprejel šele 18. decembra, torej več kot dva tedna po koncu predsedniških volitev.
Pri tem je zanimivo, da so se uradni podpori Danilu Türku, ki jo je že pred prvim krogom predsedniških volitev forsiral Janez Stanovnik, izrecno uprli vsi trije podpredsedniki Zveze borcev, Matjaž Kmecl, Slavko Grčar (on običajno vodi seje kolegija) ter nekdanji minister za obrambo iz vrst Slovenske ljudske stranke Tit Turnšek. Zato je bila javna podpora Zveze borcev kandidaturi Danila Türka prejkone solo akcija Janeza Stanovnika. Nekateri člani kolegija so bili tudi zelo kritični do "šibke kampanje" volilnega štaba Danila Türka.
Še posebej pa je med borci "počilo" v zadnjih dneh, po objavi fotografij na našem portalu, ki prikazujejo Danila Türka na sejah vodstva Janševe SDS, ko se je leta 2006 ponujal za kandidata desnice na županskih volitvah v Ljubljani in predsedniških volitvah leta 2007. Nekateri člani vodstva so kopije teh fotografij prinesli celo na sedež Zveze borcev, od Janeza Stanovnika pa zahtevajo tudi pojasnila, zakaj in kako je diplomat Türk leta 2005 zapustil delo v Združenih narodih. Stanovnik jim odgovarja, da ne ve in da se bo pozanimal.
Člane kolegija predsednika Zveze borcev pa menda "pomirja" vodstvo Socialnih demokratov na zadnjih anketah javnega mnenja, kar je očitno samodejno povečalo njihove simpatije do Boruta Pahorja ter ohladilo borčevski odnos do Danila Türka.
 
POPRAVEK
Spoštovani. Kolegij predsednika ZZB NOB Slovenije je obravnaval tematiko volitve in podporo kandidatu za predsednika dr. Danilu Türku, o čemer je bila po prvem krogu tudi podana izjava predsedstva. Kolegij je odločil, da v tem trenutku ni potrebna posebna dodatna izjava, ker se od seje predsedstva razmere niso prav nič spremenile. ZZB NOB Slovenije še vedno podpira kandidata za predsednika dr. Danila Türka, za kar v primerjavi z drugim kandidatom obstajajo vsebinski razlogi.
Vse ostale navedbe o nasprotovanju podpredsednikov, o vprašanjih v zvezi z delom predsednika dr. Türka in njegovim odhodom iz OZN, pa so čista izmišljotina in laž, ter predstavljajo zlorabo javne objave razprave na seji kolegija predsednika ZZB NOB Slovenije.
Ponavljamo, da predsedstvo ZZB NOB Slovenije in celotna organizacija ZB  odločno podpira kandidaturo aktualnega predsednika dr. Danila Türka v drugem krogu predsedniških volitev.
Lep pozdrav,
Janez Stanovnik,
predsednik  ZZB NOB Slovenije

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Stanovnika Danila Türka spletni strani Zveze borcev Matjaž Kmecl Slavko Grčar tit turnšek po objavi fotografij Janševe Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Usodna fotografija. Danilu Türku se očitno odrekajo tudi Stanovnikovi borci