objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Sobota, 24. november 2012 ob 07:30

Türk pisal upokojencem: Prosim vas, pomagajte mi. Tam pa večina za Pahorja
Zadnje ankete. Kučanovo pismo ni čisto nič pomagalo, kvečjemu obratno. Za Boruta Pahorja bi danes glasovalo celo več volivcev Socialnih demokratov, za Danila Türka pa manj
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko naj bi tudi ožje vodstvo Zveze združenj borcev za vrednote Naorodnoosvobodilne borbe pred drugim krogom predsedniških volitev že oklevalo pri "brezpogojni" podpori predsedniški kandidaturi Danila Türka, je predsednik Türk napisal posebno pismo upokojencem. Poklical jih je na volitve, kot zgled državljanske odgovornosti, naj pridejo ter povedo, da "nismo vsi isti", z volilnim glasom zanj pa naj mu pomagajo še naprej.
Pismo predsednika Danila Türka upokojencem objavljamo v nadaljevanju.
Toda sodeč po zadnji anketi agencije Ninamedia, objavljeni v današnjem časopisu Dnevnik, se tudi upokojenci pred drugim krogom predsedniških volitev večinsko opredeljujejo za Boruta Pahorja, ne glede na dejstvo, da sta Danila Türka podprla predsednik stranke Desus Karl Erjavec in razvpita predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak. Če so upokojenci v prvem krogu predsedniških volitev večinsko podprli Türka, se zdaj bolj nagibajo k Pahorju. Po anketi Ninamedie bi Pahorja trenutno volilo 45 odstotkov volivcev Desusa, Türka pa "samo" 44 odstotkov.
Spomnimo, večina upokojencev je v prvem krogu večinsko glasovala za Danila Türka, vse druge "starostne kategorije" pa so (iz)volile Pahorja. No, Danilo Türk se bo udeležil današnje "klavzure" stranke Desus na Ptuju, ker so ga tja, kot pravi, povabili.
Po anketi Ninamedie se Borutu Pahorju tudi sicer obeta gladka zmaga (61 proti 39), zanj pa bi, zanimivo, glasovala večina volivcev vseh parlamentarnih strank, razen Jankovićeve Pozitivne Slovenije.
Poglejmo številke: za Boruta Pahorja bi po tej napovedi glasovalo približno 80 odstotkov volivcev SDS in Slovenske ljudske stranke, polovica volivcev Nove Slovenije, 65 odstotkov volivcev Državljanske liste in seveda 70 odstotkov volivcev Socialnih demokratov. Kot že rečeno tudi 45 odstotkov volivcev Desusa in 25 odstotkov volivcev Pozitivne Slovenije.
Za Danila Türka pa 61 odstotkov (PS), 44 odstotkov Desusa, po 35 odstotkov volivcev Državljanske liste ter Nove Slovenije, toda samo 21 odstotkov volivcev Socialnih demokratov (kar je celo precej manj kot v prvem krogu predsedniških volitev, kljub "zloglasnemu" pismu Milana Kučana o stricih iz ozadja, ki ga je pred nekaj dnevi naslovil na Pahorja) in 13 odstotkov volivcev SDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danila Türka Boruta Pahorja karl erjavec Mateja Kožuh Novak Jankovićeve Milana Kučana

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Türk pisal upokojencem: Prosim vas, pomagajte mi. Tam pa večina za Pahorja