objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Torek, 27. november 2012 ob 14:59

Ankete. Drugi krog predsedniških volitev postaja plebiscit proti Türku!
Po zadnjih meritvah javnega mnenja bi za Boruta Pahorja glasovalo že 69 odstotkov volivk in volivcev, za Danila Türka pa le še 31 odstotkov
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Janez Stanovnik, ne več tako glasni predsednik Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe, je "imel prav". Te predsedniške volitve so plebiscit, vendar plebiscit proti Danilu Türku, politiki in političnim obrazom, ki jih "odhajajoči" predsednik države tako zvesto pooseblja. Da gre dejansko za plebiscit, dokazujejo zadnje ankete javnega mnenja, denimo agencije Episcenter (za Planet TV), ki Borutu Pahorju dajejo 69 odstotkov glasov, medtem ko bi za Danila Türka "ta hip" glasovalo le še 31 odstotkov volivcev.
Javnomnenjske ankete kažejo, kako Türk proti Pahorju dramatično izgublja iz dneva v dan in da bo zanj po vsem sodeč v nedeljo 2. decembra glasovalo celo manj državljanov kot v prvem krogu predsedniških volitev, ko je predsednik Türk dobil 37,2 odstotka glasov.
Tudi vsi razvpiti politični dogodki zadnjih dni, od včerajšnjega rubeža Jureta Jankovića do 2. Mariborske vstaje proti županu Francu Kanglerju, iz minute v minuto zbijajo rejting Danilu Türku. Verjetno tudi zato, ker se predsednik Türk nanje "nepravilno" odziva, precej dodatne škode njegovi kampanji pa je očitno povzročilo javno pismo Milana Kučana.
No, pravzaprav se Danilo Türk odziva tako, kot mu narekuje(jo) njegov politični profil, njegova dvojna merila, vpliv stricev iz ozadja ter njegov volilni štab, poln zadrtih ter nespretnih "ideologov". Po rubežu Jureta Jankovića in ponovnem sprenevedanju ter lažeh Zorana Jankovića je Danilo Türk takoj spet napadel novinarje, med demonstracijami v Mariboru, zanj pričakovanimi in legitimnimi, pa brez pomislekov "zahteval" odstop župana Kanglerja.
Pri zadnjih meritvah političnega utripa, kjer je med politiki prevladal Borut Pahor, med strankami pa povedli Socialni demokrati, se je vzpostavil še en fenomen, čeprav ne povsem nepričakovan. Mediji, ki izrazito preferirajo Danila Türka in Pozitivno Slovenijo, denimo časopis Dnevnik ali tednik Mladina, so začeli med interpretacijami objavljenih anket dobesedno žaliti Pahorja, Igorja Lukšiča ter SD, da o kobajagi strokovnem, zavajajočem in bizarno netočnem opisovanju rezultatov anket sploh ne govorimo. Jože Poglajen, novinar Dnevnika ter prvi interpretator anket agencije Ninamedia, na primer modro ugotavlja, da naj bi Pahor do predsedniške zmage prišel "z glasovi desnice," pri tem pa gladko zamolči, da Pahor kandidata "stare levice" Türka prehiteva tudi po levi. Pahor bi Türka namreč premagal tudi v primeru, če bi v drugem krogu predsedniških volitev glasovali zgolj volivci levice. Za Boruta Pahorja bi namreč te dni glasovalo več volivcev Jankovićeve Pozitivne Slovenije kot za Danila Türka volivcev Socialnih demokratov.
Mimogrede, naši viri blizu Igorja Lukšiča so prepričani, da "preparirani" novinarji Dnevnika in Mladine z napadi na Socialne demokrate ne bodo nehali niti po koncu predsedniških volitev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
janez stanovnik Danilu Türku Borutu Pahorju Jureta Jankovića Francu Kanglerju Milana Kučana Zorana Jankovića Igorja Lukšiča Jože Poglajen Jankovićeve

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ankete. Drugi krog predsedniških volitev postaja plebiscit proti Türku!