objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 29. november 2012 ob 06:55

Demonstracije. Miro Senica in Katarina Kresal se bojita za svojo varnost!
Neverjetno. Razvpiti odvetnik in propadla političarka očitata Bojanu Požarju, da javno hujska demonstrante proti njima
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po včerajšnjem članku z naslovom Kdaj bo to pisalo? Senica in Kresalova, vrnita 7 milijonov evrov v Mercator? sta se razvpiti odvetnik Miro Senica in nekdanja predsednica LDS ter bivša ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ustrašila za svojo "osebno varnost", ki naj bi bila "ogrožena."
Tako vsaj zatrjuje njun odvetnik Damijan Gregorc, iz odvetniške pisarne Mira Senice, ki sta ga "najela" za ta primer.
Odvetnik Gregorc nam je poslal zahtevo po takojšnjem umiku članka, v tistem delu, ki se nanaša na njuni stranki, saj naj bi z našim člankom nič več in nič manj "izkazali sum storitve kaznivih dejanj javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter grožnje," in kobajagi pozivali, naj se "v petek napovedane demonstracije v nasilni obliki usmerijo tudi proti" Miru Senici in Katarini Kresal.
Dopis odvetnika Damijan Gregorca objavljamo v nadaljevanju.
Ker je že pri površnem branju spornega članka povsem jasno, da pisanje niti slučajno ne spodbuja k nasilju niti ne poveličuje mariborskih demonstracij (avtor članka in teh vrstic je bil zato deležen tudi kritik v komentarjih članka, ker naj bi bil očitno premalo hujskaški), sta Miro Senica in Katarina Kresal prek pisanja odvetnika Damijana Gregorca, da bi nekako poskušala argumentirati svojo bizarno zahtevo, vzela iz konteksta nekaj posameznih delov različnih stavkov, ki naklepno lažno povzemajo vsebino članka.
Kar bi (bo) spregledalo še tako naivno sodišče, če bi se par Senica-Kresal slučajno odločil za kazensko tožbo. Njuna besedna "argumentacija" ni samo celo žaljiva, ampak tudi intelektualno skrajno bedna.
Zato smo "zahtevo" propadle političarke in pred časom še enormno vplivnega ljubljanskega odvetnika, tudi brez kakšnega velikega zaklinjanja na svobodo tiska, seveda gladko zavrnili.
Famozni stavek, ki je poleg naslova včerajšnjega članka menda tako močno prestrašil Mira Senico in Katarino Kresal, pa se, spomnimo, glasi takole:
No, morda pa bomo v petek popoldne na Kongresnem trgu končno dočakali tudi kakšen transparent z napisom "Miro Senica in Katarina Kresal, vrnita 7 milijonov evrov v Mercator." Da se malo javno obsodi povampirjeni kapital, ki se v tej državi razglaša za levico!
Se pa tudi zagotovo strinjamo, da zapisano drži?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Katarina Kresal Damijan Gregorc povampirjeni kapital

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Demonstracije. Miro Senica in Katarina Kresal se bojita za svojo varnost!