objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 4. december 2012 ob 07:11

Tehnični mandatar, ki bi ga postavil padli predsednik Türk, je Robert Golob
Odhod Danila Türka dokončno pokopal upe stare levice, da bi na hitro postavili tehnično vlado, ki bi jo vodil medijsko izdelani elektrotajkun iz Nove Gorice
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Odhajajoči predsednik republike Danilo Türk, ki je med finišem predvolilne kampanje pred drugim krogom predsedniških volitev nenadoma začel forsirati postavitev "tehnične vlade" kot alternative vladi Janeza Janše, tega ni govoril tjavdan. Krog okoli Danila Türka naj bi imel po naših informacijah (te nam je potrdilo več različnih virov) tudi "pripravljenega" tehničnega mandatarja. Gre za Roberta Goloba, predsednika uprave Gen-I, podpredsednika Pozitivne Slovenije in liderja lokalne Liste Roberta Goloba iz Nove Gorice. Z Golobom kot tehničnim mandatarjem se je - hočeš nočeš - strinjal tudi Zoran Janković.
Spomnimo, Robert Golob je pred kratkim medijsko zaslovel s poceni prodajo električne energije, in praktično ni bilo medija, ki ga ne bi povzdigoval tudi v nebesa. Uvodnik so mu namenili celo v reviji Stop! Po informacijah, ki prihajajo iz zakulisja politike, ta "piar" ni bil niti malo naključen, Goloba se je medijsko, kot temu pravimo - delalo.
In spomnimo se še nekaj dlje nazaj, ko je Golobu kobajagi ušlo, da so mu ponujali mesto predsednika Pozitivne Slovenije namesto Zorana Jankovića. Nekateri mediji Robertu Golobu sicer pravijo tudi "elektrotajkun".
Po izvolitvi Boruta Pahorja za predsednika države se najnovejša ideja o tehnični vladi ter mandatarju Robertu Golobu skoraj nepovratno odmika. Tehnične vlade ne podpira niti prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič, brez SD pa konstruktivna nezaupnica Janševi vladi v tem državnem zboru pač ni mogoča.
To pa še zdaleč ne pomeni, da Robert Golob kot morebitni bodoči mandatar "stare" levice ni več v tej igri. Je, vendar zraven Igorja Šoltesa (Računsko sodišče), Stojana Petriča (Kolektor Group) ter evropskega komisarja Janeza Potočnika.
No, sam se, razmeroma naivno, ponuja tudi Tone Rop, če prihodnje leto, ko mu poteče mandat podpredsednika Evropske investicijske banke, ne bo našel nove službe nekje v Evropi. Tone Rop za svoj comeback na slovensko politično sceno sicer nima nobenih resnih možnosti, Gregor Golobič in kompanija ga namreč ne bodo več spustili zraven.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Janeza Janše Roberta Goloba zoran janković Boruta Pahorja Socialnih demokratov Igor Lukšič Igorja Šoltesa Stojana Petriča Janeza Potočnika Tone Rop Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tehnični mandatar, ki bi ga postavil padli predsednik Türk, je Robert Golob