objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 6. december 2012 ob 04:52

Franc Kangler odstopa danes. In govorice: skrival naj bi se v neki gostilni
Županoval naj bi do konca decembra, ne misli pa odstopiti z mesta državnega svetnika. Zato naj bi se tudi že napovedane demonstracije v Mariboru nadaljevale
2012 Pozareport

Odpri galerijo

"Enostavno preveč rad imam mesto, da bi moralo trpeti nasilje, zaščititi želim tudi družino, sodelavce in policiste." To so "dramatične" besede, s katerimi je mariborski župan Franc Kangler pozno sinoči za Pop TV vendarle napovedal svoj današnji odstop.
Za ta korak se je, kot pravi, odločil sam, in ne zaradi telefonskega pogovora s predsednikom vlade Janezom Janšo. Ob tem se je tudi nekako "pohvalil", da če bi poslušal nekatere vplivne ljudi, se za odstop sploh ne bi odločil, saj to po njegovem mnenju lahko sproži "domino efekt".
Kangler je hkrati povedal, da pa ne misli odstopiti kot nedavno izvoljeni državni svetnik. Funkcijo župana bo sicer opravljal do konca tega leta, 31. decembra, na predčasnih volitvah pa se za mesto mariborskega župana ne namerava več potegovati. Franc Kangler je tudi prepričan, da še vedno uživa podporo številnih ljudi, proti njemu je le peščica, ki si želi njegovega položaja.
Po prvih informacijah, ki prihajajo iz Maribora po včerajšnji napovedi njegovega odstopa, pa naj bi se že napovedani protesti v štajerski prestolnici nadaljevali, dokler Kangler ne bo odstopil tudi s funkcije državnega svetnika.
Mimogrede, Franc Kangler naj bi zadnje dni, vsaj po govoricah sodeč, stanoval, bolje rečeno "se skrival", v neki mariborski gostilni. Njegov "manj znani" brat Milan Kangler pa je, zanimivo, zaposlen v ljubljanski policiji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Janezom Janšo Milan Kangler

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Franc Kangler odstopa danes. In govorice: skrival naj bi se v neki gostilni