objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 7. december 2012 ob 06:29

Padec Kanglerja. Dve šefinji kabineta noseči, njegovega poslanca pretepli
Maribor se že sprašuje, kdo bo novi župan? Viole odgovarjajo, ne Frangež, ne Čander, ne Auer ... naš novi župan bo Bojan Ban
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj točno ob 13.00 je mariborski župan Franc Kangler tudi uradno napovedal svoj odstop. To se bo, kot je znano, zgodilo 31. decembra. Sledijo predčasne županske volitve. Mariborska javnost ter del državne politike, med njimi je tudi predsednik državnega zbora Gregor Virant, pričakujejo še Kanglerjev odstop s funkcije državnega svetnika, kar pa Franc Kangler, vsaj zaenkrat, odločno odklanja.
Franc Kangler še zatrjuje, da se je za odstop, ki ga je označil celo kot božično-novoletno darilo Mariborčanom, odločil v torek, 4. decembra, ker mu ta datum menda veliko pomeni. Na ta dan je leta 2006 začel svoj prvi županski mandat, 4. decembra je tudi rojstni dan njegove žene Tanje Kangler.
Po nagovoru novinarjev je Franc Kangler daljšo verzijo razlogov in okoliščin svojega odstopa objavil tudi na facebooku (desno spodaj). Mimogrede, odhajajoči župan Kangler še ne ve, kaj bo počel v prihodnje. Pravi, da si bo poskušal najti "kakšno službo" izven politike, želi si tudi čim prej magistrirati na mariborski ekonomski fakulteti.
Zdaj bo zanimivo spremljati, kaj se bo dogajalo z njegovimi "najtesnejšimi" sodelavci. Srečko Zorko, predsednik mariborskega odbora Slovenske ljudske stranke, je odstopil že pred nekaj dnevi. Tudi kot mestni svetnik. Lepa šefinja Kanglerjevega kabineta Anja Kolšek je (dobre štiri mesece) noseča, dojenčka pa pričakuje z njenim spremljevalcem Evgenom Liklom, izvršnim direktorjem Zavarovalnice Maribor. Noseča je tudi prejšnja šefinja Kanglerjevega kabineta Duška Jurenec, zdaj prokuristka občinskega podjetja Farmadent, ki se je, skupaj z Duško Jurenec znašlo v epicentru domnevne korupcije mariborskega župana. Ona in njen partner Gregor Črešnar pričakujeta hčerko.
Komisija za preprečevanje korupcije pa je že napovedala, da bo do konca tega meseca, dokler bo Kangler še županoval, "pozorno spremljala" zaposlovanje na mariborski občini.
Po (še nepreverjenih) navedbah naših virov je Franc Kangler zadnje dni spal v Celju (ta informacija naj bi bila 100-odstotna), ker si v domači Duplek ni upal, bivši dupleški župan ter poslanec SLS Janez Ribič pa naj bi zaradi Kanglerja "fasal po nosu" od nekega gosta v bifeju na eni od bencinskih črpalk OMW! Spomnimo, žena poslanca Janeza Ribiča, Marija Ribič, je sestrična Franca Kanglerja. Sicer pa nekdanja generalna direktorica Pošte Slovenije ter znana dama iz poslovnih krogov Slovenske ljudske stranke.
Čeprav po Mariboru že kroži nekaj imen kobajagi zanesljivih kandidatov za novega mariborskega župana (med njimi so, denimo, poslanec Socialnih demokratov Matevž Frangež, programski direktor Evropske prestolnice kulture Mitja Čander in mestni svetnik ter lider Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer), so se zvesti navijači NK Maribora, zloglasne Viole, očitno že odločili, kdo bo (njihov) župan. To je poslovni direktor nogometnega kluba Maribor Bojan Ban, in sinoči na tekmi Lige Europa proti italijanskemu Laziu v Ljudskem vrtu izobesili transparent: "Bojan Ban - naš župan!"
ODMEV
Poslanca niso pretepli
Spoštovani! Ne drži vaša navedba v naslovu in besedilu prispevka, da naj bi mene pretepli in kot navajate, da "naj bi zaradi Kanglerja "fasal po nosu" od nekega gosta v bifeju na eni od bencinskih črpalk OMW!". Nihče se v času zadnjih dogodkov v Mariboru, pa tudi sicer, do mene ni obnašal nasilno, niti ni kjerkoli do mene kdorkoli pristopil s kakšnimi pretepaškimi nameni. V prispevku gre v tem primeru za popolno neresnico, ki je najbrž plod lokalnih obrekovanj in domišljije.
Vesel bom, če v prihodnje pred objavo tovrstne informacije preverite tudi pri meni neposredno.
Hvala in vse dobro!
Janez Ribič, poslanec Slovenske ljudske stranke
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Gregor Virant Tanje Kangler Srečko Zorko Anja Kolšek Evgenom Liklom Duška Jurenec Gregor Črešna Janez Ribič Marija Ribič Matevž Frangež Mitja Čander Stojan Auer Bojan Ban Poslanca niso pretepli Janez Ribič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Padec Kanglerja. Dve šefinji kabineta noseči, njegovega poslanca pretepli