objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 7. december 2012 ob 06:57

Ljudmila Novak edina kandidatka za predsednico stranke. Peterle pa nič
Ljubljanska mestna svetnica Mojca Kucler Dolinar, ki izgublja pozicije znotraj Nove Slovenije, si menda zelo želi postati evropska poslanka
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Pred jutrišnjim volilnim kongresom Nove Slovenije je predsednica stranke Ljudmila Novak, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, bolj trdno v sedlu kot kdajkoli prej. Je celo edina kandidatka za predsednico, evropski poslanec Lojze Peterle bo na kongresu "samo zraven". Imel bo sicer posebno točko, tako imenovano poročilo evropskega poslanca, vendar ni kandidat za nobeno strankarsko funkcijo, tudi za izvršilni odbor ne. Glavnemu tajniku NSi Robertu Ilcu je prejšnji petek samo povedal, da na kongres - pride.
Na kongresu prav tako ne bodo volili podpredsednikov stranke, ker so pred časom spremenili statut Nove Slovenije, in dva podpredsednika (ter nekaj članov izvršilnega odbora) po novem osebno imenuje predsednica stranke Ljudmila Novak. To naj bi se zgodilo predvidoma februarja prihodnje leto, in po naših informacijah bo eden od dveh podpredsednikov stranke skoraj zanesljivo (p)ostal poslanec Matej Tonin.
Se pa menda hud kadrovski spopad znotraj Nove Slovenije obeta pred prihodnjimi volitvami v evropski parlament (spomladi 2014), ko naj bi nekateri znotraj stranke poskušali z vodilnega (prvega) mesta na kandidatni listi NSi za evropski parlament spodnesti Peterleta. Med njimi naj bi bila ljubljanska mestna svetnica in bivša kandidatka za županjo Mojca Kucler Dolinar, ki si menda zelo želi postati evropska poslanka, medtem ko znotraj same stranke izgublja "pozicije", ker naj bi bila "premalo karizmatična in prodorna". Kljub temu se Mojca Kucler Dolinar, ki jo je vlada Janeza Janše pred nekaj tedni imenovala za slovensko predstavnico v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti, na jutrišnjem kongresu poteguje za članico izvršilnega odbora.
Sobotni kongres Nove Slovenije bo v škofijski gimnaziji v Vipavi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ljudmila novak lojze peterle Robertu Ilcu matej tonin mojca kucler dolinar Janeza Janše

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljudmila Novak edina kandidatka za predsednico stranke. Peterle pa nič