objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 21. december 2012 ob 06:42

Na Večeru. Katja Šeruga povečuje moč Matije Stepišnika
Novopečena odgovorna urednica sestavlja svojo uredniško ekipo. Toda videti je, da zmaguje Stepišnikova četica
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Katja Šeruga, bivša novinarka Pop TV in novopečena odgovorna urednica mariborskega časopisa Večer, ima čas še točno do ponedeljka, da imenuje "svoje" nove urednika Večera. Takrat se namreč izteče 45-dnevni rok, ki po notranjih aktih časopisne hiše Večer to zahteva od vsakega novoimenovanega odgovornega urednika.
Pričakovanje med novinarskim kolektivom v hiši je menda na višku, gre namreč za najpomembnejše kadrovske odločitve nove uredniške šefice, poleg tega naj bi se ravno zdaj (kadrovsko) pokazalo, "kam meri" Katja Šeruga.
Po naših informacijah se bosta povečala "moč in vpliv" Matije Stepišnika, dosedanjega urednika notranjepolitične redakcije ter predsednika Društva novinarjev Slovenije. Stepišnik ostaja urednik notranje, zraven pa pridobi še gospodarsko redakcijo, saj naj bi Šeruga notranjo ter gospodarsko redakcijo Večera po novem "racionalizirala" v eno.
Spomnimo, Stepišnik je sprva nameraval sam kandidirati za odgovornega urednika, potem je od kandidature odstopil, njegova "četica" na Večeru pa je podprla Šerugo. Zelo verjetno je bilo napredovanje Stepišnika dogovorjeno že takrat kot kompromis za podporo Šerugi.
Novi urednik deska naj bi postal Aljoša Peršak, sedanji urednik mariborske redakcije. Če bo (ponovno) imenovanje Matije Stepišnika razveselilo Pozitivno Slovenijo, bo "napredovanje" Peršaka navdušilo poslanca Matevža Frangeža, najverjetnejšega kandidata Socialnih demokratov za novega mariborskega župana. Po Mariboru se namreč govori, kako sta dva prijatelja, Peršak in Frangež, že skovala "medijski pakt", ki naj bi Matevža Frangeža pripeljal v mestno hišo, tej dvojici pa naj bi se pridružil tudi Drago Žura, nekdanji državni svetnik in dolgoletni ter vplivni direktor Študentske organizacije Univerze Maribor.
Namesto Aljoše Peršaka bo mariborsko redakcijo predvidoma prevzela Branka Bezjak, žena mariborskega novinarja časopisa Delo Roka Kajzerja, ki se prihodnji mesec vrača s porodniške.
Brez uredniške pozicije pa očitno ostaja dosedanji urednik deska in nekdanji urednik gospodarske redakcije Srečko Klapš. Naključje ali ne, Klapš je bil edini urednik na Večeru, ki je na sestanku uredniškega odbora 17. novembra, opozoril na "premajhno distanco" Večera do mariborskih demonstracij.
To Klapševo stališče je bilo razvidno iz zapisnika seje, ki je po elektronski pošti kakor pomotoma zaokrožil po Sloveniji.
Kar zadeva kulturno redakcijo, je Katja Šeruga po naših informacijah mesto urednice kulture ponudila Meliti Forstnerič Hajnšek, ki pa naj bi ponudbo - zavrnila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katja Šeruga Matije Stepišnika Aljoša Peršak Matevža Frangeža Drago Žura Branka Bezjak Roka Kajzerja Srečko Klapš razvidno iz zapisnika seje Meliti Forstnerič Hajnšek

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Večeru. Katja Šeruga povečuje moč Matije Stepišnika