objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Torek, 7. avgust 2012 ob 06:52

Danilo Türk že prosi Stanovnikove borce za podporo na jesenskih volitvah!
Türkov volilni štab, kot smo že poročali, vodita nekdanji vodilni politik LDS Slavko Gaber in upokojenka Magda Tovornik
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Aktualni predsednik republike in zdaj predsedniški kandidat Danilo Türk je že zaprosil Janeza Stanovnika ter "njegovo" Zvezo združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe, naj ga aktivno podprejo na jesenskih predsedniških volitvah. To je storil pisno, Türkovo pismo pa je vodstvo borčevske organizacije objavilo na uradni spletni strani ZZB.
Danilo Türk je pismo borcem poslal 26. julija, od njih pa pričakuje, da mu bodo po upravnih enotah pomagali zbrati najmanj pet tisoč podpisov, nujno potrebnih za vložitev predsedniške kandidature. V svojem pismu Türk med drugim navaja, da bosta njegov volilni štab vodila Slavko Gaber, nekdanji vplivni minister za šolstvo in šport v vladi Janeza Drnovška, pa tudi bivši podpredsednik LDS, ter njegova donedavna svetovalka za politične zadeve, sicer nekdanja mariborska županja in bivša veleposlanica Magda Tovornik.
Predvolilno kampanjo so po zapisanih besedah Danila Türka "začeli energično in to energičnost bodo še stopnjevali ..."
No, da bosta Gaber in Tovornikova vodila Türkov volilni štab, smo na našem portalu zapisali že 20. julija, torej šest dni pred pričujočim pismom, vendar takrat, zanimivo, tiskovni predstavnik predsednika republike Boštjan Lajovic tega ni hotel potrditi niti zanikati. Je pa Lajovic takrat pojasnil, da je Magda Tovornik, prav tako članica LDS, že upokojena.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Janeza Stanovnika slavko gaber Janeza Drnovška Magda Tovornik zapisali že 20. julija Boštjan Lajovic

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danilo Türk že prosi Stanovnikove borce za podporo na jesenskih volitvah!