objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. april 2012 ob 06:50

Aljuš Pertinač. Ja, ponujali so mi funkcijo sekretarja Pozitivne Slovenije
Viri iz Pozitivne Slovenije. Ne Pahor, ne Lukšič, njihov adut za novega predsednika Socialnih demokratov je Patrick Vlačič
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Vidni član Socialnih demokratov Aljuš Pertinač nam je včeraj potrdil, da so mu ponudili funkcijo generalnega sekretarja Jankovićeve stranke Pozitivna Slovenija, vendar jo je vljudno zavrnil.
"Ponudba je prišla prek mojih prijateljev iz Foruma 21," pravi Pertinač, povabilo pa je zavrnil tudi zato, ker meni, da bi se morali stranki SD in Pozitivna Slovenija enostavno združiti, saj je brez veze, da ima levica dve tako veliki stranki.
Funkcijo generalnega sekretarja Pozitivne Slovenije trenutno začasno opravlja vodja poslanske skupine Jankovićeve stranke Jani Möderndorfer. Pertinač sicer velja za tesnega sodelavca Igorja Lukšiča, bivšega ministra za šolstvo in šport, ki se bo na junijskem kongresu SD v Črnomlju potegoval za predsednika stranke. Zato je ponudba Pertinaču, naj "prestopi" v Pozitivno Slovenijo, toliko bolj zanimiva. Naši viri iz Jankovićeve stranke namreč pravijo, da je "njihov adut" za novega predsednika Socialnih demokratov Patrick Vlačič, ne pa Igor Lukšič, kaj šele Borut Pahor. Vlačič naj bi bil po mnenju strategov Pozitivne Slovenije najbolj mehak in gnetljiiv za sodelovanje znotraj levice.
Za osvežitev spomina. Aljuš Pertinač je leta 2005 na kongresu SD kandidiral za predsednika stranke proti Borutu Pahorju, in častno izgubil.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aljuš pertinač Jankovićeve Jani Möderndorfer Igorja Lukšiča patrick vlačič Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aljuš Pertinač. Ja, ponujali so mi funkcijo sekretarja Pozitivne Slovenije