objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 22. december 2012 ob 07:14

Modni goljuf Aljoša Krošlin Grlj. Dolgovi in prevare do pol milijona evrov!
Žalostna bilanca revije Modna. Ni plačal niti enega računa in niti enega sodelavca. Zdaj so Aljošo Krošlin Grlja končno le prijavili na policijo in davčno upravo
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Aljoša Krošlin Grlj, razvpiti podjetnik in samooklicani "kreativec" na slovenski modni sceni, postaja razkrinkani goljuf leta. Po fiasku z revijo Modna (nekdanja Modna Jana) je njegovim upnikom totalno prekipelo. Na dan prihajajo šokantni podatki, upniki pa so odprli celo poseben spletni facebook profil Aljoša Krošlin Grlj gotov si. Še ne tridesetletni Aljoša Krošlin Grlj trenutno namreč dolguje že skoraj pol milijona(!) evrov, se napol "skriva", upniki in rubežniki pa obiskujejo njegova starša ter "mačeho". No, zdaj vse kaže, da bo za vrat kmalu dobil tudi kriminaliste in davčno upravo.
O enormnih dolgovih Aljoše Krošlina Grlja se je sicer govorilo že dlje časa. Zlasti potem, ko se je poslovno razšel s podobno zloglasnim ljubljanskim podjetnikom Josephom Rainom (spomnimo, po aferah je razvpita njegova manekenska agencijo Bronz), ki je - skupaj - z Aljošo Krošlinom Grljem pripravljal tako imenovani International Fashion Week 2011.
Mimogrede, obstoječi "Fashion Week", ki še deluje, je projekt ljubljanskega založniškega podjetja Adria Media. Aljoši Krošlinu Grlju pa so dali "nogo" tudi na Adrii Medii, kjer je delal kot stilist. Med drugim ni vračal sposojenih oblek, dokler ga ni direktorica" ženskih edicij" Maruša Penzeš kar lastnoročno pospremila do izhodnih vrat.
Ko je letos poleti pri tiskarskem in založniškem mogotcu Martinu Odlazku (Skupina Krater) najel licenco za izdajanje revije Modna, pa se je dokončno zalomilo. Odlazek ga je sicer preventivno "stisnil" in Aljoša Krošlin Grlj je moral licenčnino plačati vnaprej, menda za pet številk. Vendar mu je ta denar, kot pravijo naši viri, dal njegov oče, sicer dokaj uspešen podjetnik Stanislav Perc. Založnik revija Modna je postalo podjetje Ubrani d.o.o. oglaševalska agencija, ki je v 100-odstotni lasti podjetja Imles d.o.o., katerega (spet) 100-odstotna lastnica je Irena Perc, sedanja žena Stanislava Perca. Aljoša Krošlin je postal direktor ter odgovorni urednik revije, toda lastniško se ne pojavlja več nikjer!
Glede na datum in sedež registracije podjetja Ubrani (junija letos v Šmarju pri Jelšah, na istem naslovu kot podjetje Imles) je povsem jasno, da je bilo ustanovljeno samo za izdajanje in trženje revije Modna, potem ko je prejšnje podjetje Aljoše Krošlina Grlja, AKG d.o.o., že potonilo v dolgovih. Transakcijski računi so zaprti, ob prometu leta 2011, ki je znašal dobrih 24 tisoč evrov, pa je Aljoša Krošlin Grlj zabeležil nekaj več kot 42 tisoč evrov izgube.
Bilanca Aljoše Krošlina Grlja je trenutno takšna:
Namesto štirih številk revije Modna je izdal samo dve. Plačal ni niti enega računa (za tisk dolguje ljubljanski tiskarni Korotan, ki sodi v Odlazkov imperij), niti enega sodelavca, po podatkih Daniela Ekarta, prokurista Imlesa, ki jih je dal vedeti trenutno najbolj glasnim upnikom, to je prevaranim ustvarjalcem revije Modna, Aljoša Krošlin Grlj dolguje okoli 300 tisoč evrov, najverjetneje pa še več, ker se ne ve, koliko izdanih faktur pri reviji Modna je pravzaprav fiktivnih. Skupina ustvarjalcev Modne je po naših informacijah Aljošo Krošlina Grlja, ki naj bi bil "te dni" na Dunaju, že ovadila na Policijsko upravo Ljubljana in davčno upravo zaradi goljufij in davčne utaje. Oba transakcijska računa podjetja Ubrani sta tudi že blokirana. Po navedbah Daniela Ekarta, ki jih je prav tako zaupal upnikom, je Aljoša Krošlin Grlj oglaševalske prihodke obeh številk revije Modna sam dvigoval in "trošil" za prejšnje dolgove ter svoj "hedonističen" življenjski slog.
Večina oglasov v reviji Modna je bila namreč plačanih, nekaj blagovnih znamk oziroma podjetij pa računov noče poravnati, ker se Aljoša Krošlin Grlj ni držal poslovnih dogovorov. Prav tako ni pripravil letošnjega novembrskega International Fashion Weeka 2012, čeprav ga je tik do zadnjega oglaševal na spletni strani Modne (Modna.si), pri tem pa naj bi za izvedbo nesojenega "Fashion Weeka" nekaj denarja pokasiral celo - vnaprej?!
Popoln kaos pa je, vsaj po pričevanju naših virov, zavladal tudi znotraj "družine" famoznega Aljoše Krošlina Grlja. Očetu naj bi prejšnji teden "ukradel" 60 tisoč evrov (menda tako, da je ponaredil očetov podpis), ki naj bi jih porabil za poplačilo nekih prejšnjih dolgov. Oče naj bi bil sicer trenutno pod hudim stresom, mama pa naj bi se sinu Aljoši Krošlinu Grlju "odrekla" že pred leti, ko naj bi ji nakopal rubež za 20 tisoč evrov. In rubežniki naj bi se prejšnji teden oglasili tudi pri njegovem očetu, ki je jamčil za številne Aljoševe posle, ter začeli popisovati očetovo premoženje.
Prevaranim sodelavcem revije naj bi se Aljoša Krošlin Grlj pred nekaj dnevi še zlagal, da je bilo na kriznem družinskem sestanku dogovorjeno, da bodo vse poplačali in da bo "vse v redu", pozneje pa se je izkazalo, da tega sestanka sploh ni bilo, da Aljoše že dva tedna niso videli in da z njimi (družino) komunicira samo prek elektronske pošte, ki jo pošilja v zvezi z dolgovi. Družini naj bi tudi govoril, da so za dolgove revije Modna krivi ustvarjalci revije, ki naj bi mu nalašč nabili takšne stroške. Oče naj bi se sicer že odločil, da za pokrivanje dolgov sina Aljoše Krošlina Grlja, ki za komentar vseh teh svojih "podvigov" včeraj ni bil dosegljiv, ne bo dal več niti evra.
Naši viri tudi pripovedujejo, da je vse to celo samo vrh ledene gore ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aljoša Krošlin Grlj Josephom Rainom Maruša Penzeš Martinu Odlazku Stanislav Perc Irena Perc Daniela Ekarta Modna.si)

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Modni goljuf Aljoša Krošlin Grlj. Dolgovi in prevare do pol milijona evrov!