objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 25. december 2012 ob 06:44

Božiček nam ni prinesel Srečka Katanca. In čudež bo, če ga bo dedek Mraz!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Aleksander Čeferin, precej dober odvetnik in zdaj že "sporni" predsednik Nogometne zveze Slovenije, še nikoli doslej ni znal prepričljivo pojasniti, zakaj je za selektorja slovenske moške A reprezentance postavil Slavišo Stojanovića. Tega nisem vedel "niti jaz", čeprav me je najbolj intelektualni športni kolumnist v zgodovini časopisa Delo Franci Božič - malo pred Čeferinovo izvolitvijo na čelo NZS - oklical celo za njegovega (Čeferinovega) zaupnika.
Moji "nogometni" viri, ki jim lahko zaupam, pravijo, da so Stojanovića sforsirali politik Zoran Janković (če Stojanović oktobra lani ne bi postal selektor, bi ga Janković postavil za trenerja nogometašev Olimpije; Slaviša Stojanović je pač njegov kader), najboljši slovenski vratar Samir Handanović (želel si je postati tako imenovani "car garderobe", skratka to, kar sta bila v času selektorja Matjaža Keka reprezentanta Robert Koren ter Milivoje Novaković, in kar mu je pod Stojanovićem potem tudi uspelo) ter nogometni menedžerji, ki se jim je Slaviša Stojanović pozneje res bogato oddolžil. Z neverjetnim številom nogometašev, povabljenih v "domačo" reprezentanco predvsem zato, da so si tako dvigovali svoje tržne cene.
Operacija Stojanović se je temu primerno hitro sfižila. Ko sem (že) junija letos na nekem sprejemu Aleksandru Čeferinu mimogrede dejal, da nas "ta njegov Stojanović" pač ne bo pripeljal na svetovno prvenstvo v Brazilijo, je reagiral razmeroma užaljeno. Češ, ti si, čuj, kot Mariborčan, preveč pod vplivom Zlatka Zahoviča?!
Tudi ko je še donedavnega pravzaprav nesmiselno zagovarjal selektorstvo Stojanovića, je Aleksander Čeferin to počel z odvetniško pozo in odvetniškimi argumenti, ne pa z nogometnimi.
Časopis Delo je včeraj zjutraj plasiral "njihovo" informacijo, da se je Srečko Katanec že odločil, postal bo selektor, na Šmarni gori naj bi tudi že sestavil svojo ekipo. To naj bi postali Aleš Čeh, Željko Milinović in Nihad Pejković.
No, ni šlo ravno za "vire" časopisa Delo, pač pa je že minulo soboto popoldne zaokrožilo SMS-sporočilo (avtor teh vrstic ga je prejel ob 15.12.), ki ga skoraj v celoti objavljamo v nadaljevanju. Uredništvo Dela ga je, kot je razvidno iz tudi priloženega faksimila, njim primerno cenzuriralo. Omembo Zlatka Zahovića ter denarja za morebitno Katančevo moštvo so uredniki Dela v ponedeljkovem članku (raje) previdno izpustili.
Toda po naših zanesljivih informacijah za Srečka Katanca ni ovira njegov bodoči honorar, niti slučajno ne. To je (menda) pokazal tudi včerajšnji sestanek med Katancem in Čeferinom. Katanec naj bi sicer dobil med 10 in 15 tisoč evrov mesečno. Zatika se nekje drugje. Aleksander Čeferin in večina vodilnih ljudi na nogometni zvezi zahteva (no, menda zahteva) Katančevo pisno zavezo, da nas bo mogoče pripeljal celo še na svetovno prvenstvo v Brazilijo ... če ne v Brazilijo 2014, pa vsaj na evropsko prvenstvo leta 2016 v Francijo.
Vendar tega, ne enega ali drugega, pa v tej situaciji Srečko Katanec logično in razumljivo ni voljan ali pripravljen podpisati.
In to je (menda) glavni razlog, zakaj se Čeferin in Katanec tudi včeraj nista ničesar dokončnega dogovorila ter zakaj je pravzaprav zelo malo verjetno, da bo Srečko Katanec prevzel vodenje reprezentance. To sicer slutijo tudi nekateri bolje obveščeni nogometaši nekdanje Katančeve "zlate selekcije", čeprav tega še ne smejo povedati javno.
No, obstajajo sicer še nekateri drugi "spremljevalni" faktorji, ki Srečka Katanca spravljajo v slabo voljo. Recimo to, da ga je Čeferin pred celotno slovensko javnostjo pozval, naj se odloči in mu tako malodane naprtil vso odgovornost za reprezentančni nogomet; ali pa dejstvo, da si "posamezniki" na sedežu nogometne zveze v resnici sploh ne želijo vrnitve Srečka Katanca, ker bo potem - hočeš nočeš - moralo biti vse po njegovem.
Podobno naj bi veljalo tudi za nekatere naše nogometne zvezdnike, vključno s kapetanom reprezentance Samirjem Handanovićem. Slednji je sicer skrivnostno tiho, medtem ko je bil pod Slavišo Stojanoviće precej glasen. Je pa tudi slišati, da golman Handanović samo še išče pravi izgovor, kako bi se lahko poslovil od reprezentance ...
P.S. Vsem bralkam in bralcem želim vesel Božič in srečno 2013.
Pa tudi Srečka Katanca.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksander čeferin Slavišo Stojanoviča Franci Božič zoran janković Samir Handanovič Matjaža Keka Robert Koren Milivoje Novakovič Zlatka Zahoviča Aleš Čeh Željko Milinovič Nihad Pejković

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Božiček nam ni prinesel Srečka Katanca. In čudež bo, če ga bo dedek Mraz!