objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 28. december 2012 ob 07:04

Spopad za novi Maribor. Eni šefi demonstracij so se med seboj že počili!
Pristaši Teodorja Lorenčiča glasno očitali Vesni Vuk Godini, da ni bila na demonstracijah. Antropologinja in publicistka pa se brani, da je takrat imela predavanja ...
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ko je antropologinja in publicistka Vesna Vuk Godina včeraj malo pred dvanajsto uro opoldne stopila pred mariborsko občino, da bi županu Francu Kanglerju predala tako imenovanih "pet tez" Povezovalnega odbora za boljši Maribor, jo je verbalno napadel Mariborčan Andrej Jovičič, pristaš Teodorja Lorenčiča, predstojnika centra za promocijo mariborske univerze. Očital ji je, da je "vojna dobičkarica" in začel vpiti, češ, "kje si bila, ko so nas tepli policisti, ko smo bežali pred solzivcem in ko nas je policija kaznovala?!"
Za poznavalce pač ni nobenega dvoma, da je Jovičič postopal po naročilu svojega šefa Lorenčiča, sicer dobro znanega lokalnega politika, ki je zamenjal že več političnih opcij, se neuspešno potegoval za funkcijo mariborskega župana, med glasovanjem članov facebook skupine Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora pa ni bil izbran za "predstavnika".
Vesna Vuk Godina se je "prikupno" zmedla in odgovorila, da je takrat, med demonstracijami - imela predavanja. Teodor Lorenčič pa se je pozneje kljub dejstvu, da ni "izvoljen" predstavnik antikanglerjeve facebook skupine, udeležil "sprejema" pri podžupanu Milanu Miklu, kjer je Vesna Vuk Godina prebrala svoje teze. No, Lorenčič je bil na pogovoru pri Miklu celo najglasnejši.
Verbalni spopad med pristaši Teodorja Lorenčiča ter Vesno Vuk Godina, ki ga tudi nekateri večji mediji na včerajšnjih spletnih izdajah niso niti omenjali, kaže na prve velike resne razpoke med "voditelji" mariborskih demonstracij ter napoveduje hud spopad na nove pozicije pri vodenju mesta. Kaj šele bo, ko se vmešajo poklicni politiki?!
Še natančneje, zdi se, da se bo po odhodu Franca Kanglerja vse skupaj zreduciralo samo še na spopad za župansko funkcijo. Zaenkrat je namreč še realno bolj malo verjetno, da se bo - kmalu - razpustil tudi celoten mestni svet, kar zahteva druga teza "povezovalnega odbora za boljši Maribor". Prva teza seveda zahteva, naj Franc Kangler, ki je svoj odstop kot mariborski župan napovedal za 31. december, odstopi - takoj!
Zraven Vesne Vuk Godina (njene županske ambicije še niso posvem jasne, jih pa najverjetneje ima) je bil med predstavniki tudi Boris Vezjak, filozof in medijskih teoretik stranke Zares, ki pa mu nekateri "medijsko znani" protestniki očitajo, da še celo 16. novembra ni verjel v moč mariborskih demonstracij (kar je razvidno iz njegovih članov v tedniku Mladina), zdaj pa bi tudi on rad bil v prvih vrstah za vodenje novega Maribora.
Je pa zanimivo, zakaj včeraj ni bilo poleg kulturnika in dolgoletnega poklicnega politika Toneta Partljiča, ki se (menda) ima za "očeta Maribora".
Spomnimo. Na zadnji mariborski vstaji je Tone Partljič kot govornik med drugim zavpil, da "ni vrag, da v prihodnjih nekaj mesecih oni ne bi vedeli, kdo ne more biti mariborski župan ali mariborski mestni svetnik ..."
Mimogrede, številni boljši poznavalci mariborske politike Partljiču očitajo, da kot (nekdanji) poslanec za svoj Maribor ni storil ravno veliko (pravijo, da je treba samo pregledati, kako je Partljič glasoval v državnem zboru: ali tako, da je bilo dobro za Maribor, ali pa tako, kot je od njega zahtevala njegova stranka LDS?), kot predsednik sveta Borštnikovega srečanja pa je bil tudi velik "fan" Franca Kanglerja, predvsem zaradi denarja, ki ga je dobival od župana ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
vesna vuk godina Francu Kanglerju Andrej Jovičič Teodorja Lorenčiča demonstracijami Milanu Miklu nove pozicije pri vodenju mesta Franc Kangler Boris Vezjak Toneta Partljiča

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za novi Maribor. Eni šefi demonstracij so se med seboj že počili!