objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 29. december 2012 ob 07:20

Vrnitev Pahorjeve Ljubice, konec političnih iluzij za Patricka Vlačiča
Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je tudi uradno postala poslanka Socialnih demokratov, čeprav je Vlačičev krog do zadnjega širil govorice, da odhaja v urad predsednika republike
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubica Jelušič, nekdanja ministrica za obrambo v vladi Boruta Pahorja (in prva obrambna ministrica v zgodovini samostojne Slovenije!) je včeraj postala poslanka v državnem zboru, namesto novega predsednika republike - Pahorja. Politični comeback Pahorjeve Ljubice hkrati pomeni tudi konec iluzij ter zadnjo izgubljeno priložnost Patricka Vlačiča, da bi se v politiko vrnil - on.
Če bi se Ljubica Jelušič odrekla poslanskemu mandatu, bi poslanec namreč postal prav tako nekdanji Pahorjev minister za promet Patrick Vlačič.
Spomnimo, na junijskem kongresu Socialnih demokratov v Kočevju je Patrick Vlačič gladko izgubil bitko za predsedniško mesto v stranki, na parlamentarnih volitvah decembra lani pa ni bil izvoljen za poslanca. Vlačič je zadnja leta uradno veljal za naslednika Boruta Pahorja, bil je tudi "prvi" podpredsednik stranke, toda znotraj stranke se je govorilo, da je Vlačič sicer "fejst fant, dober za žur in kitaro," medtem ko za liderja stranke nima dovolj karizme, niti sposobnosti. Je pa stranka v Vlačiča tudi ogromno investirala, vsaj kar zadeva število njegovih medijskih nastopov. Kot minister je (ob)veljal za največje ministrsko razočaranje znoraj Pahorjeve vlade, takšnega mnenja je bil menda kmalu tudi Pahor sam.
Med kampanjo za predsednika republike se Patrick Vlačič za kandidaturo Boruta Pahorja javno ni posebej "pretegnil", Vlačičev najožji svetovalec Sebastjan Jeretič pa je podpiral kandidaturo poraženega Danila Türka.
Ko je postajalo bolj ali manj jasno, da bo na predsedniških volitvah slavil Pahor, je Vlačičev krog na politični sceni širil informacije, da se bo Ljubica Jelušič poslanskemu mandatu odpovedala. Jelušičeva je sicer govorila, kako bo o (njenem) poslanskem mandatu "odločala stranka", toda hkrati se je vedelo, da doktorica obramboslovja ima politične ambicije. Logično, sicer se na kočevskem kongresu SD ne bi potegovala za mesto podpredsednice, resda neuspešno. Ko je Pahor postal predsednik, pa je Vlačičev krog začel razširjati (nove) govorice, da Jelušičeva prehaja v urad predsednika Pahorja, "srečnež" Vlačič pa hopla v državni zbor. No, tudi te govorice so se izkazale za navaden spin, čeprav so jim nekateri mediji spet hitro nasedli.
Patrick Vlačič tako ostaja zaposlen na ljubljanski fakulteti za pomorstvo in promet, morebitno avanturico v "lokalno politiko" pa je tudi že zanikal. Pred časom so se namreč razširile govorice, da ga mika županski stolček v Piranu. Za naš portal je Vlačič demantiral tudi pisanje tabloidne revije Nova, kako se je pred kratkim v enem od lokalov na obali "sprl z nekimi tipi, zaradi nekega dekleta." Revija je ob tem sicer objavila fotografije jeznega Patricka Vlačiča v lokalu, ne pa tudi drugih oseb, ki naj bi bile vpletene v domnevni nočni spor.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ljubica Jelušič Boruta Pahorja Patricka Vlačiča Sebastjan Jeretič Danila Türka tudi že zanikal

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vrnitev Pahorjeve Ljubice, konec političnih iluzij za Patricka Vlačiča